Zëvendësoni sheqerin me ushqime të shëndetshme

Kur bëhet fjalë për uljen e konsumit të sheqerit edhe vetëm 1 ose 2 ndryshime të përditshme me të vërtetë mund të bëjnë një ndryshim në sasinë e sheqerit që ju konsumoni.

Shmangni sheqerin në shkollë

content_lunch2

Shkëmbeni ushqimet me sheqer në drekë, me ushqime të shëndetshme.

content_snack2

Shkëmbeni kosin me fruta të blerë, i cili ka sasi shumë të lartë sheqeri me kosin e shtëpisë, të cilin mund ti shtoni fruta vetë sipas dëshirës.

Cerealeteembelsuara

Shkëmbeni drithërat e ëmbla në mëngjes me ato të shëndetshmet pa sheqer të shtuar.

Me çfarë mund të shkëmbeni sheqerin

content_Swaps-snack - Copy

Ndërro nga:

1.Çokollata
2.Biskota
3.Petullat me sheqer
4.Kekë
5.Ushqime të tjera me sheqer

content_Swaps-yoghurt

Ndërro nga:

1.Kos me shije frutash ose çokollatë
2.Kos me përmbajtje të lartë sheqeri

content_Swaps-drinks

Ndërro nga:
1.Kola
2.Pije në kuti
3.Pije të bëra me sheqer
4.Pije te gazuara

content_Swaps-breakfast (2)

Ndërro nga:

  1. Drithëra me çokollatë
  2. Drithëra me mjaltë
content_Swaps-snack

Ndërro me:
1.Një fetë bukë me mjalt
2.Një petull
3.Ëmbëlsira të thjeshta pa sheqer
4.Sallatë me fruta të freskëta

 

content_Swaps-yoghurt - Copy

Ndërro me:

1.Kos me sasi të ulët sheqeri
2.Kos i bërë në shtëpi

content_Swaps-drinks (1)

Ndërro me:

1.Ujë
2.Qumësht me pak yndyrë
3.Pije pa sheqer të shtuar

 

content_Swaps-breakfast (1)

Ndërro me:
1.Qullin
2.Biskota gruri
3.Drithëra 'pa sheqer të shtuar'

Provoni të hani drithërat pa sheqer me kos natyral të thjeshtë dhe me një grusht nga frutat tuaja të preferuar, të tilla si banane të prera në feta, luleshtrydhe të copëtuara ose një grusht manaferrash - është super e shijshme dhe tepër e shëndetshme.

© 2021 Shkollat Për Shëndetin. All Rights Reserved.

Na Ndiqni