Sheqeri përdoret vetëm për të ëmbëlsuar ushqimin dhe pijet.

Konsumimi i rregullt i sheqernave të shtuara mund të shkaktojë një çekuilibër në sheqerin në gjak, luhatje të niveleve të energjisë, ulje të funksionit imunitar dhe rritje të rrezikut të sëmundjeve kronike.

Të jesh mbipeshë dhe të konsumosh produkte me shumë kalori rrit rrezikun e zhvillimit të diabetit tipi 2.

Etiketat e ushqimeve nuk pasqyrojnë saktë sasinë e sheqernave në ushqime dhe pije.

Pijet me gaz shkaktojnë dëme të pariparueshme në smaltin e dhëmbëve.

Hipoglicemia është një term mjekësor që përdoret për të përshkruar nivelet e ulëta të sheqerit në gjak.

Saharoza është një emër tjetër për një lloj sheqeri.

© 2021 Shkollat Për Shëndetin. All Rights Reserved.

Na Ndiqni