Kosi i frutave i blerë është plot me sheqer të ‘shtuar’.

Frutat dhe perimet përmbajnë sasi më të vogël sheqeri se çokollatat.

Trupi im nuk ka nevojë për sheqer.

Diabeti është një sëmundje kronike e shkaktuar nga nivelet e larta të glukozës (sheqerit) në gjak.

Të gjithë sheqernat në lëngun e portokallit vijnë nga vetë portokalli.

Sheqeri në qumësht është natyral dhe jo i shtuar.

© 2021 Shkollat Për Shëndetin. All Rights Reserved.

Na Ndiqni