Pse duhet të qëndroni aktiv?

Të qenit aktiv për të paktën 60 minuta në ditë dhe kufizimi i kohës së kaluar duke qëndruar ulur në më pak se 2 orë në ditë, mund t’ju ndihmojë:

Të përmirësoni shëndetin tuaj

Të keni rezultate më të mira në shkollë

Të përmirësoni vetëvlerësimin dhe besimin

Të mbani një peshë të shëndetshme trupore

Të përmirësoni aftësitë tuaja

Të jeni më të fortë

Të argëtoheni duke luajtur me miqtë

Të ndiheni më të lumtur

Të mësoni dhe zhvilloni aftësi të reja

Të bëni gjumë më të mirë

Hulumtimet tregojnë se aktiviteti fizik mund t’ju ndihmojë në shumë mënyra

Përmirëson sjelljen, vetëbesimin dhe aftësitë shoqërore!

content_icon-build-confidence_2x

Zhvillon koordinimin!

content_icon-develop-coordination_2x

Mbani peshën e trupit në rregull!

content_icon-healthy-weight_2x

Përmirëson shëndetin!

 

content_icon-health_2x

Përmirëson gjendjen shpirtërore dhe ju bën të ndihen mirë!

content_icon-feel-good_2x

Ju ndihmon të flini mirë!

content_icon-sleep_2x

Lojra për të qëndruar të shëndetshëm

1.Këmbët e kryqëzuara:

girl_exercise (1)

 Kërceni drejt lart, pastaj kaloni njërën këmbë para tjetrës; në kërcimin tjetër, ndërroni këmbët dhe vazhdoni.

2.Kërcim me pengesa:

154f2c39926149.57722dcab3a01

Kërceni krah për krah ose para-mbrapa mbi një pengesë të imagjinuar, përshembull kërceni sikur po kaloni një pellg me ujë.

3.Kërcim:

jumpingjacks

Shtrini krahët dhe këmbët anash si një yll deti gjatë kërcimit; Në kërcimin e dytë, ktheni krahët dhe këmbët në qendër dhe uluni.

4.Vrapimi me kohë:

d057cd033dd03114c745059d679ac2e4

Ju duhet të bëni vrap para- mbrapa në një distancë prej 10 metrash, duke e matur kohën me kronometër, kjo lojë ka si synim të përmirësojë muskujt e skeletit.

5. Ushtrime në grup

giphy (1)

Ushtrime mund të zhvillohen dhe në lojra që luhen në grup si basketbolli, volejbolli, futbolli, tenisi, topa-djegsi etj. 

6. Punët e shtëpisë

image_processing20201208-2695-poiym

Mënyra më e mirë për të bërë ushtrime në shtëpi është përmes punëvë të shtëpisë, këtu përfshihet larja e enëve, fshirja, marrja e plurave, nderja e rrobave, hekurosja, sistemimi i dhomës, rregullimi i rafteve etj.

© 2021 Shkollat Për Shëndetin. All Rights Reserved.

Na Ndiqni