Luani me lojën e mëposhtme për të kontrrolluar njohuritë tuaja në lidhje me sasinë e sheqerit që përmbajnë ushqimet e ndryshme.
Konsumimi i rregullt i sheqernave të përpunuara mund të shkaktojë një çekuilibër të sheqerit në gjak, luhatje të niveleve të energjisë, ulje të funksionit imunitar dhe rritje të rrezikut të sëmundjeve kronike.
Larja e dhëmbëve, pas konsumit të ëmblsirave, ndihmon në parandalimin e prishjeve të dhëmbëve dhe i mban ata të shëndetshëm.
Leximi i etiketave ushqimore, nuk na ndihmon në matjen e sasisë së sheqerit që konsumojmë.
Mjalti nuk konsiderohet të jetë një ‘sheqer i shtuar’ sepse është natyral.
Sheqeri i tepërt kthehet në yndyrë(kolesterol) në trupin tonë
Nuk duhet të shqetësohemi për sheqerin që gjejmë në frutat dhe qumështin natyral.
Deklarimi që ushqimi është pa sheqer, mund të bëhet vetëm kur produkti përmban jo më shumë se 0.5g sheqer/100ml.